Замість квартири від держави можна отримати гроші

Від Кабміну надійшла змістовна інформація, яка стосується військових з 20-річним стажем. У разі звільнення у запас за станом здоров’я, українці мають змогу відмовитись від отримання житла на користь грошової компенсації.

Це стало можливим завдяки ухваленню  Постанови №15 від 6 січня цього року зміни до “Порядку забезпечення військовослужбовців та членів їх сімей житловими приміщеннями”, а також до “Порядку визначення розміру та надання військовослужбовцям та членам їх сімей грошової компенсації за належне їм для отримання житлове приміщення”. Відповідно до ст. 12 ЗУ “Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” деякі військові можуть забезпечуватися житлом з державного фонду, але водночас є можливість від нього відмовитися на користь грошового відшкодування.

У своїй ухвалі Кабмін уточнив категорії військовослужбовців, яким мають право на компенсацію, а також визначив порядок забезпечення та розмір виплат. Таким чином, п. 29 визначає, що фінансові кошти за неотримане житло виплачуються “особам, звільненим із військової служби в запас за станом здоров’я або у разі, коли вони на час звільнення мають вислугу військової служби не менше 20 років, а також у зв’язку зі скороченням штатів чи проведенням інших організаційних заходів”.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.