Комп’ютери на легендарних Windows 7 і 8.1 перестали оновлюватись

Microsoft випустила останні офіційні оновлення для Windows 7 і Windows 8.1, оголосивши про закінчення їхнього «гарантійного терміну». Патчі виправляють деякі відомі помилки операційних систем, але надалі розраховувати на підтримку з боку софтмейкера їх користувачам вже не доведеться.
Windows 7

Апдейти KB5022338 (Windows 7) і KB5022352 (Windows 8.1) усувають відому проблему, що стосується програм, що використовують драйвер SQL Server Microsoft Open Database Connectivity (sqlsrv32.dll) для підключення до баз даних. Крім того, код «вісімки» було додано спливаюче вікно з повідомленням про припинення підтримки ОС.

Обидва патчі будуть доставлені через Windows Update автоматично. Після цього обидві операційки перестануть отримувати будь-які апдейти, які раніше надавалися в рамках програми розширеної підтримки.

Сама Microsoft рекомендує користувачам переходити на актуальні версії Windows, проте ентузіасти з команди 0patch запропонували всім охочим альтернативне рішення. Вони стверджують, що продовжать випускати деякі неофіційні оновлення безпеки для «скасованих» ОС до 2025 року за підпискою за $25 на рік.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.