Обмін лампочок через Дію: коли і як поміняти

Вже з цього понеділка українці матимуть можливість безкоштовно замінити старі лампочки розжарювання на енергоощадні LED-лампи. Уряд вже підрахував, що такі дії можуть заощадити до 1,5 ГВт електроенергії, що рівнозначно вивільненню близько півтора атомних енергоблоків. Поки обмін буде проводитись в режимі бета-тестування на території 6 областей. Якщо ж механізм буде відпрацьовано, то обмін почнеться на території України.

«На першому етапі плануємо замінити до 500 тис. ламп у шести регіонах України. Після цього, орієнтовно за два тижні, проєкт запуститься у звичайному режимі по всій території України», – повідомили в уряді.

Близько 30 мільйонів енергоощадних світлодіодних лампочок для України закупить Єврокомісія, а 5 мільйонів – Франція. Для обміну необхідно подати свою заявку у державному порталі «Дія» та відвідати найближче відділення «Укрпошти» зі старими лампами. Учасником можуть стати повнолітні громадяни всього один раз.

Недолік поки в тому, що не всі пенсіонери користуються державним порталом. А купівля таких лампочок не є дешевим задоволенням.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.