Як отримати грошові соціальни виплати з нового року

З нового року певна категорія громадян зможе розрахувати на новий вид допомоги. Мова йде про малозабезпечених сімей. Ці сім’ї повинні проживати на території України постійно та мають середньомісячний сукупний дохід менший від прожиткового мінімуму для сім’ї.

З 1 січня виплати таким громадянам було подовжено автоматично. Проте, для отримання виплат потрібно повторно звертатися у відповідні органи. Розмір допомоги залежить від прожиткового мінімуму для сім’ї та середньомісячним сукупним доходом малозабезпеченої сім’ї. Виплати будуть надходити протягом 6 місяців.

Громадянам потрібно звернутись до структурних підрозділів з питань соцзахисту населення районних держадміністрацій виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх створення) рад, або виконавчих органів сільських, селищних, міських рад, також можна прийти в центри надання адміністративних послуг. Для цього необхідні наступні документи:

  • заява про призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям;
  • декларація про доходи та майновий стан осіб, які звернулися за призначенням усіх видів соцдопомоги;
  • довідка встановленої форми про безпосередню участь особи в антитерористичній операції, у здійсненні заходів із забезпечення нацбезпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії рф у Донецькій та Луганській областях (за наявності);
  • довідка про доходи в разі зазначення в декларації доходів, інформація про які відсутня в ДПС, Пенсійному фонді України, фондах соцстрахування та згідно із законодавством не може бути отримана за запитом органу соцзахисту населення.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.