Як функція Always on Display впливає на автономність iPhone

Після Android-смартфонами функцією Always on Display обзавелися і пристрої Apple, а саме моделі iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max. Автор YouTube-каналу PhoneBuff вирішив перевірити, як її робота позначається на автономності “яблучних” апаратів.

Зазначимо, що у випадку з iPhone ця функція працює в трьох режимах: відображення лише годинника та сповіщень, відображення всього заблокованого екрана в затемненому режимі або повністю вимкнений екран.

У ході тесту блогеру вдалося з’ясувати, що в режимі відображення всього заблокованого екрану Always on Display споживає приблизно 0,8% додаткової енергії на годину. Якщо вимкнути показ шпалер, то енергоспоживання зменшиться до 0,6% на годину, а загальне споживання протягом доби не перевищує 20%.

Для порівняння блогер перевірив, скільки енергії витрачає iPhone за 24 години з кожним із трьох режимів. Так, при повністю вимкненій функції AoD смартфон зовсім не розрядився на жодний відсоток. Активація AoD серйозно далася взнаки на автономності, але різниця між відображенням тільки тексту або тексту та шпалер не особливо істотна.

Раніше подібне тестування провели спеціалісти DxOMark, порівнявши роботу Always on Display на «яблучних» пристроях із Android-смартфонами.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.