Android смартфони із Snapdragon 8 зможуть підключатися до супутників

Компанія Qualcomm презентувала на CES 2023 Snapdragon Satellite – чіп супутникового зв’язку. Його вбудують у модем Qualcomm x70 і встановлюватимуть у кожен процесор Snapdragon 8 Gen 2, проте працюватиме нова функція не на всіх смартфонах.

Чіп Snapdragon Satellite буде працювати в супутниковій мережі компанії Iridium і дозволить обмінюватися повідомленнями супутникового зв’язку в будь-який час, а не тільки в екстрених випадках. За словами представника Qualcomm, Snapdragon Satellite забезпечує прийом сигналу від полюса до полюса, але не буде доступний за умовчанням. Під час надсилання повідомлення месенджер підкаже, куди направити телефон.

Для реалізації супутникового зв’язку вендорам недостатньо встановити оновлений процесор Snapdragon 8 Gen 2: також їм потрібно вбудувати в смартфон радіочастотне обладнання Iridium L-діапазону, що працює на частоті 1600-1626,5 МГц.

 

Партнером Qualcomm у реалізації технології супутникового зв’язку стала компанія Garmin, яка вже має супутниковий месенджер і спеціальну «антену» для телефону. Як повідомляється, перші флагманські смартфони із чіпами Snapdragon Satellite з’являться у другій половині 2023 року. Таким чином, вже представлені та вийшли пристрої на базі Snapdragon 8 Gen 2 підтримувати супутниковий зв’язок не будуть.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.