Київстар пропонує покращити сигнал під час відключення електроенергії: будьте обережні

Мобільні оператори застергіть своїх абонентів від масових шахрайських випадків. Цього разу нечесні просять повідомити код з телефону для «покращення стільникового зв’язку». Та мало хто знає, що після наданої вами інформації ваші інтернет-банкінги та облікові записи соціальних мереж будуть під загрозою.

Причиною нових шахрайських схем стало відключення світла. А зловмисники в свою чергу отримали шанс доступу до SIM-картки, банківських застосунків та інших особистих облікових записів жертв. Працює це наступним чином: нечесні здійснюють дзвінок та представляються співробітниками стільникового оператора. Вони пропонують «під’єднати абонента до іншої стільникової вежі, щоб забезпечити стабільний зв’язок». Для цього нібито необхідно повідомити код, який прийде на телефон. Насправді це може бути код від мобільного оператора для «заміни» SIM-картки, вашого банку, соціальної мережі або іншого сервісу, що потребує авторизації.

Проте, для перемикання мережі жодної інформації надавати не потрібно. Адже це можна зробити в налаштуваннях вашого смартфону. Тому, якщо ви стали свідком такої шахрайської схеми, вам варто повідомити про це вашого мобільного оператора за наступними номерами:

  • Київстар – 466
  • Vodafone – 111
  • Lifecell – 5433

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.