Заборона на смартфони і гаджети в ЄС

Парламент і рада Європейського союзу переглянула дозволені акумулятори для експлуатації та змінила список заборонених девайсів. Є ймовірність, що в країнах Європи будуть заборонені смартфони зі стаціонарними джерелами живлення. Мова йде про портативні акумулятори, автомобільні акумулятори (SLI), акумулятори для легких транспортних засобів типу електробайків та самокатів (LMT), акумулятори для електромобілів (EV) та промислові акумулятори.

Якщо дане рішення набуде чинності, то за 3,5 роки всі підприємства мають внести до своїх девайсів технічні зміни, що дозволить користувачам проводити заміну акумуляторів самостійно. Також цим передбачене відкриту та ефективну систему інформування клієнтів щодо акумуляторів, які використовуються в їх пристроях.

Це буде реалізовано завдяки етикетками з QR-кодами. Відсканувавши етикетку, ви зможете дізнатися детальну інформацію про джерело живлення, ємність, потужність та хімічний склад. Також там будуть рекомендації стосовно способів утилізації акумулятора. Джерела живлення електромобілів, електросамокатів, а також промислові акумулятори потужністю 2 і більше кВт-год супроводжуватимуться “цифровим паспортом акумулятора”, з якого можна буде почерпнути інформацію про характеристики виробу.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.