Xiaomi представила міні-комп’ютер Xiaomi Host Mini

Компанія Xiaomi у рамках презентації нової флагманської лінійки смартфонів Xiaomi 13 представила безліч цікавих гаджетів. Серед них можна виділити новий міні-комп’ютер у зручному форм-факторі, який легко розміщується в долоні, – офіційно представлений Xiaomi Host Mini.

Корпус пристрою виконаний із металу, а об’єм складає всього 0,44 л. Габарити міні-ПК наступні: 112 х 112 х 38 мм, маса – 470 г. Пристрій поставляється як у повністю укомлектованому вигляді, так і для самостійного збирання. В цьому випадку в комплект не входять оперативна (ОЗП) та постійна пам’ять (SSD).

Міні-ПК Xiaomi Host Mini має такі характеристики: центральний процесор Intel i5-1240P (12 ядер і 16 потоків), вбудована графіка Intel Iris Xe, оперативна пам’ять – 16 Гб DDR4, накопичувач SSD 512 Гб. Максимальний обсяг оперативної пам’яті – 32 Гб, постійної – 4 Тб.

Для підключення периферії доступні роз’єми: USB 3.2 Type-A x3, USB-C Thunderbolt 4×2, USB 2.0×1, HDMI 2.1×2, Ethernet 2.5G, Jack 3.5mm, а також адаптери Wi-Fi 6 і Bluetooth 5.3.

Всі характеристики були представлені на одному офіційному зображенні:

Апаратна начинка міні-ПК Xiaomi Host Mini дозволяє підключити до чотирьох моніторів одночасно для комфортної роботи:

Міні-ПК постачається з Windows 11 як встановлена операційна система. Однак для любителів альтернативи заявлено повну підтримку дистрибутива Linux – Ubuntu. Xiaomi Host Mini був повністю протестований на Ubuntu 22.04 LTS. Також компанія Xiaomi опублікувала зображення сучасного робочого місця з використанням пристроїв компанії, заснованого на міні-ПК Xiaomi Host Mini:

Ціни та доступність

Xiaomi Host Mini доступний у Китаї для замовлення з 11 грудня за стартовою ціною ¥3699 (~300 доларів). Далі ціна зросте до ¥3999 (~350 доларів).

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.