Використання акумулятора при відключенні світла може спричинити вибух

В Україні часті відключення електроенергії, іноді аварійні відключення електроенергії, які триватимуть до весни. У зв’язку з цим люди масово купляють генератори та акумулятори. У багатьох домівках акумулятори та інвертори разом є звичним явищем. Це дає можливість запустити котел, заживити холодильник, або іншу побутову техніку. Але не всі знають правила поведінки при роботі з акумуляторами, при їх нехтуванні це може призвести до вибуху і пожежі.

Для використання в приміщенні зазвичай рекомендуються лише гелеві або AGM-акумулятори. Але люди використовують абсолютно все, що є на ринку.

Чому акумулятори вибухають?

1.По-перше, батарея може тріснути через тонкі стінки. Катод і анод зімкнеться і відбудеться вибух. При з’єднанні катода та анода відбувається нагрівання, що спричинить вибух. Деякі моделі мають спеціальні клапани, які випускають електроліт, що знижує ризик вибуху.

2. Також акумулятор може вибухнути під час зарядки, особливо якщо це спеціалізований автомобільний акумулятор і не підходить для використання в домашніх умовах.

3.Літій-кобальт-оксидні акумулятори вважаються найнебезпечнішими. Такі акумулятори ви повинні заряджати в повільному (звичайному) режимі, адже швидка зарядка може призвести до вибуху.

Якщо мова йде про звичайні кислотні акумулятори, то для них є небезпечним замерзання. Акумулятор вибухне через різке зниження температури, тому не можна його штучно нагрівати або поміщати в холодне середовище. Також не нагрівайте акумулятор штучно, наприклад, за допомогою фена або іншим подібним способом.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.