Став відомий найкращим смартфоном для селфі

Експерти лабораторії DxOMark оновили рейтинг найкращих смартфонів для зйомки селфі. Лідером у цій категорії став iPhone 14 Pro, який посунув нещодавнього чемпіона на другий рядок. Завершивши тестування, фахівці розповіли, що саме дозволило смартфону оминути конкурентів.

iPhone 14 Pro Max оснащений єдиною фронтальною камерою з роздільною здатністю 12 Мп, апертурою f/1.9 та автофокусом. Вона здатна записувати 4K-відео на швидкості від 24 до 60 кадрів за секунду. Для експертної оцінки ролики створювалися у форматі 2160p @ 30fps.


У ході тестування було зроблено сотні знімків у лабораторних, вуличних та домашніх умовах, у русі, зі штатива чи з рук, а також за різних видів освітлення. Смартфон встановив два рекорди лабораторії за якістю фотографій і три — в частині відео. У фоторежимі він став найкращим за підбором експозиції та під час зйомки з розмиттям фону. При записі відео апарат набрав максимальну кількість балів за якістю підбору експозиції, перенесення кольорів і стабілізації.

Експерти виділили високу точність автофокусування, широкий діапазон глибини різкості та відмінну деталізацію знімків. Щодо софту випробувачі позитивно оцінили баланс білого, якість ефекту боке та природний підбір відтінків шкіри при яскравому та помірному освітленні.

Бех мінусів, зрештою, не обійшлося. Основний недолік фронтальної камери 14 Pro Max – надмірна кількість шумів у деяких сценаріях. Крім того, експерти відзначили «плаваючу» різкість об’єктів під час запису відео та помилки розпізнавання відтінку шкіри при контровому світлі або в умовах недостатньої освітленості.

 

За сумою всіх показників фронтальна камера iPhone 14 Pro Max зайняла перше місце як у глобальному рейтингу, так і своєї цінової категорії. Другий і третій рядки в обох списках зайняли iPhone 14 Pro та HUAWEI Mate 50 Pro.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.