В українців пенсія може зрости більш ніж у півтора рази

Всім пенсіонерам відомо, що пенсійні виплати залежать від зарплати, яку вони отримували тастрахового стажу. Проте, пегсію можна збільшити майже у півтора рази. Як виявилось, громадяни мають право відстрочити вихід на заслужений відпочинок і таким чином заробити собі вищу пенсію, яка зростатиме із кожним місяцем відстрочки. Для цього потірбно бути пенсійного віку та повідомити про це органи ПФУ. Адже якщо у Реєстрі є повні відомості про страховий стаж, і заяви щодо відстрочення пенсії не буде, то її виплату призначать з 60 років автоматично. Якщо цього не зробити без відомостей в Реєстрах,  то в органах вважають, що громадянин виявив бажання відстрочити вихід на пенсію. Для відстрочення пенсії та більших виплат треба обов’язково працювати після досягнення пенсійного віку та офіційно повідомити про це. Відстрочена пенсія зростатиме таким чином:

  • на 0,5% – за кожен повний місяць страхового стажу, починаючи з місяця, наступного за місяцем досягнення пенсійного віку, в разі відстрочення виходу на пенсію на термін до 60 місяців;
  • на 0,75% – за кожен повний місяць страхового стажу, починаючи з місяця, наступного за місяцем досягнення пенсійного віку, в разі відстрочення виходу на пенсію на термін понад 60 місяців.

Таким чином, якщо ви відстрочили вихід на пенсію на один рік (на 12 місяців), то за цей період ваша розрахункова пенсія зросте на 6% (0,5% х 12). Якщо ви відстрочите пенсію на 5 років, то ваша пенсія збільшиться на 30% (0,5% х 60). А от якщо ви вирішите працювати після шістдесяти 6 років, то ваша розрахункова пенсія зросте аж на 54% (0,75% х 72). Таким чином, чим довше пенсіонер “протримається” без пенсії після 60 років, тим більше грошей він згодом отримуватиме.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.