Українці можуть отримати по 13000 гривень: як отримати

Воєнна агресія РФ змусила багатьох людей переїхати у безпечніші області нашої країни. Вимушено переселеним особам тепер потрібно знайти нове місце проживання і роботу. Держава робить усе можливе для сприяння та надання компенсацій при працевлаштуванні переселенців.

Пояснили, що якщо роботодавець працевлаштував вимушеного переселенця, він може отримати грошову компенсацію, яку виплачує держава в розмірі 6500 гривень (мінімальна заробітна плата в Україні).

Оскільки кошти виплачуються за кожного працевлаштованого переселенця, компенсація двом громадянам зі статусом ВПО буде збільшена вдвічі – до 13 тисяч гривень на місяць. Така компенсація буде виплачена впродовж двох місяців.

Щоб одержати допомогу від держави, вам потрібно буде звернутися до місцевого центру зайнятості. Ви можете зробити це як і особисто, або онлайн.
Досить надіслати заявку електронною поштою. Також заповніть форму на Порталі державних послуг Дія.

Також на грошову допомогу можуть розраховувати українці, які безкоштовно надали житло переміщеним особам. Тобто, якщо ви надали кімнату, або навіть ліжко для переміщеної особи. В цьому випадку держава вам компенсує комунальні витрати у розмірі 900 гривень на одного переселенця.Щоб одержати гроші, необхідно звернутися до місцевих управлінь соціального захисту.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.