Комуналка вже не така страшна: українці отримують до 2000 гривень на оплату рахунків

Опалювальний сезон 2022/2023 в Україні очікується складним. Багато українців залишилися без роботи, тому не всі можуть дозволити собі оплатити комунальні послуги взимку. Але представники незахищених верств населення будуть мати можливість отримати допомогу у вигляді субсидії, для покриття оплати за комунальні послуги.

Цього року середній розмір субсидії становить приблизно 1800 грн. Звичайно, субсидія залежить ще від доходів родини, так що в кожного вона може бути різна. Але якщо у домогосподарства є заборгованість за комунальні послуги, чекати допомоги з її сплатою не варто.

Як розраховується розмір субсидії?

Формула розрахунку української субсидії така.
Середній місячний дохід сім’ї, поділений на зареєстрованих людей в будинку. Ця сума ділиться на прожитковий мінімум (на даний час це 2589 грн), ділимо на 2 (базовий коефіцієнт) і множиться на 15%. За цією формулою найбільші субсидії можуть отримати ті, хто належить до пільгових категорій і живе на державну допомогу. Мова іде про пенсіонерів, інвалідів тощо. До них відносяться безробітні громадяни, які перебувають на обліку в центрах зайнятості. Ці люди потребують допомоги ще більше, тому що вони часто не можуть дозволити собі навіть нормально харчуватися, не кажучи вже про оплату комунальних послуг.

Чи отримають субсидію боржники?

Якщо у споживача є заборгованість за комунальні послуги, субсидія йому не буде призначена. Але якщо після погашення боргу громадянин звернеться за субсидією вдруге, то пенсійний фонд перегляне своє рішення.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.