Українці отримають по 1800 гривень на оплату комуналки: як отримати

З 1 грудня всі жителі нашої країни матимуть змогу отримати компенсацію у розмірі 1800 гривень на оплату комунальних послуг. Ви можете звертатись не тільки до ЦНАПів та місцевих органів влади, а й до відділень Пенсійного Фонду. Для цього потірбно подати заяву та декларацію до 15 грудня.

На жаль, якщо ви магазин борги за житлово-комунальні послуги, то субсидію ви отримати не зможете. Віталій Музиченко, заступник міністерства соціальної політики України вважає, що таке рішення дозволить стимулювати платіжну дисципліну.

Субсидію призначають залежно від складу домогосподарства, і навіть доходів його членів. Якщо субсидію на оплату комуналки просять власники житла, то беруть до уваги всіх людей, які зареєстровані у цьому домогосподарстві. Якщо ж субсидії потребують орендарі або ВПО, то вважають осіб, які фактично проживають у квартирі чи будинку.

Середньомісячний дохід сім’ї ділиться на кількість зареєстрованих у приміщенні осіб та визначається середньомісячний дохід на одну особу. У свою чергу, дохід ділиться на прожитковий мінімум (з 1 грудня 2022 р. – 2589 грн), ділиться на базовий коефіцієнт 2 і множиться на 15%.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.