В грудні українцям підняли пенсії від 200 до 660 гривень: хто отримає

Протягом року українські пенсіонери отримали близько п’яти надбавок до пенсії. На жаль, для деяких українців грудневе підвищення пенсій становитиме лише кілька гривень. Проте, певна вікова категорія отримає підвищення у сумі 200 гривень.

Отримати надбавку зможуть громадяни до 70 років. Якщо раніше їхня мінімальна пенсія становила 2 300 гривень, то зараз вона зросла до 2 500. Для цього потірбно відповідати двом умовам: пенсіонер не повинен працювати, і його страховий стаж має становити не менше 30/35 (жінки/чоловіки) років. При цьому пенсіонерам, у яких немає такого стажу, розмір мінімальної пенсії вважатимуть, виходячи з 2 500 гривень, зі знижуючим коефіцієнтом пропорційно їх стажу.

Однак тут доречно нагадати, що пенсіонерам віком від 65 років, які мають стаж 30/35 років, з 1 жовтня цього року не можуть виплачувати пенсію, яка була б нижчою за 40% від мінімальної зарплати, тобто нижчою за 2 680 грн. Таким чином, їхня мінімальна пенсія і так вища за 2 500. Тому підвищення з 2 300 до 2 500 в основному торкнеться наймолодших пенсіонерів – у віці до 65 років.

При цьому громадяни, які одержують максимальну пенсію, з грудня почнуть отримувати надбавку у розмірі 660 гривень. А тим, хто має наднормативний стаж, додадуть доплату за кожен рік, що перевищує норму. Але там надбавка, як і сама доплата, залишають бажати ліпшого.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.