ПриватБанк закриває свої відділення

В мережі поширилась інфомація, що такі фінансові установи як ПриватБанк та Ощадбанк в терміновому порядку почали закривати свої відділення. Якщо у 3-му кварталі цього року ПриватБанк вже встиг закрити 158 філій, то в Ощадбанкі кількість відділень зменшилась на 68 штук.

За даними Нацбанку найбільше відділень українських банків закрилося на Донеччині та Харківщині — 102 та 57 відділень відповідно. Головною причиною закриття відділень, звичайно, є воєнні дії. Проте, кількість відділень також зменшується з розвитком цифрових технологій, зокрема мобільного банкінгу.  Все більше клієнтів надають перевагу онлайн-послугам, а не реальним відділенням.

НБУ також повідомляє, що кількість структурних підрозділів українських банків з кінця 2018 року по жовтень 2022 року зменшилася з 8,5 тис. майже до 3 тис. Якщо раніше кількість відділень ПриватБанку становила 2 тисячі, то зараз їх кількість зменшилась до 1,3 тисячі.

Найбільша кількість відділень ПриватБанку розташована:

  • у Дніпропетровській області — 556;
  • у Львівській області — 423;
  • в Одеській області – 421;
  • в Полтавській області – 284.

Поки кількість філій у Донецькій, Херсонській та Луганській областях налічується лише 86, 57 та 23 відділень відповідно.  Наведені дані отримано для 100 тис. населення.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.