Як зберегти побутову техніку під час частих відключень електроенергії

Зберегти побутову техніку цілком реально самостійно , потрібно слідкувати деяким правилам . Через агресію РФ в українців часто відбувається відключення електроенергії , побутова техніка через перебої може згоріти . Після відновлення живлення часто виникають скачки напруги, які призводять до миттєвих збоїв у побутових приладах з особливо чутливими платами.

Як уникнути передчасного виходу побутової техніки з ладу в умовах частих відключень електроенергії?

Є деякі поради від електриків , щоб убезпечити обладнання від перебоїв , потрібно встановити реле напруги . Для цього краще звернутися до спеціаліста. У старих будинках без окремих лічильників , такі реле (регулятори напруги ) можна встановити за домовленістю зі всіма мешканцями. Для новобудов ця процедура є простішою , бо вони самі можуть встановити стабілізатори у власній квартирі , бо в таких будовах лічильники ставляться окремо на кожну квартиру. Ціна реле напруги є від 700 грн і до 2000 грн , все залежить якого виробника ви оберете .

Водночас це дозволяє заощадити на обладнанні десятки тисяч гривень. Тому що під час скачків напруги регулятор напруги просто відключає живлення, не даючи приладу отримати неякісний струм.

Якщо встановлювати реле напруги немає можливості, можна дотримуватися деяких простих правил, щоб захистити побутову техніку від поломки.

  • Вимкніть з мережі всю побутову техніку.
  • Не вмикайте всі пристрої одночасно.
  • Не використовуйте обладнання, яке поглинає велику кількість енергії

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.