Функції MIUI та налаштування смартфона Xiaomi, які варто відключити

Оптимізація MIUI ніколи не буває зайвою, вона дозволяє зберегти заряд акумулятора і часом спрощує роботу смартфона. Продовжуючи тему функціоналу, що викликає численні питання, розглянемо ще кілька елементів системи!

Карусель шпалер
Однією з функцій, що іноді дратує користувачів є Карусель шпалер, яка спрямована на автоматичну зміну заставок на екрані блокування.
Проблема виникає не тільки в спливаючій рекламі при використанні даного функціоналу, але і тих зображень, які автоматично змінюються.
Для того, щоб вимкнути цей функціонал, необхідно в Налаштуваннях перейти до розділу Активний екран і блокування і в ньому знайшовши закладку карусель шпалер вимкнути її.

Помічник Wi-Fi
Функціонал помічника спрямований на те, щоб автоматично вибирати та підключатися до кращої мережі Wi-Fi.
Дана фішка працює не завжди ідеально і самостійно може переключити з вибраної вами мережі на якусь сторонню, що призводить до втрати сигналу та часом сильного роздратування користувачів.
Відключаємо цей функціонал так само, зайшовши в Налаштування і вибравши Wi-Fi – Помічник Wi-Fi вимикаємо всі активні тумблери.


Хмарне резервування
Функція, яка може з’їдати частину трафіку пов’язана зі збереженням копії вашого смартфона в Xiaomi Cloud.
Автоматичне створення копії ваших налаштувань, додатків та частин фото можна вимкнути і ставити збереження тільки в ручному режимі, коли змінюватиметься щось суттєве в смартфоні або просто раз на квартал.
Цей функціонал закладено в Акаунті Xiaomi, розділ Xiaomi Cloud.
Налаштуйте цей функціонал під себе, щоб коректно розподілити навантаження на ваш смартфон.

Тема налаштувань досить важлива на кожному поверсі роботи з телефоном як при першому включенні, так і під час подальшого використання.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.