Як користуватися інтернетом і зв’язком без мережі вашого оператора

В Україні енергосистеми мають проблеми через регулярні обстріли з боку російських окупантів. Влада ввела масштабні відключення електроенергії. Однак за відсутності світла мобільний зв’язок не працює. У Міністерстві цифрової трансформації повідомили про необхідність переходу до іншого оператора через відсутність мобільного зв’язку вашого провайдера. Послуга доступна від 24 лютого, завдяки загальнонаціонального роумінгу.

 

Завдяки цій послузі при зникненні сигналу одного оператора можна підключитися до мережі іншого оператора. По-перше, потрібно відключити автоматичний вибір мобільних мереж. У смартфонах Android потрібно зайти в «Налаштування», вибрати вкладки «Мобільний зв’язок», «Підключення» і «Оператори».

На телефоні iOS перейдіть у «Налаштування», виберіть «Мобільний зв’язок», а потім виберіть «Мережа». Знайдіть і виберіть доступну мережу. Якщо це не спрацює з першого разу, спробуйте ще раз і виберіть іншу мережу. Після цього спробуйте зателефонувати або написати SMS. Якщо ви не можете підключитися до будь-якої мобільної мережі, вам необхідно включити альтернативне джерело зв’язку – радіоприймач. Він встановлений в гаджеті за замовчуванням. Навушники виконують роль антен.

 

Радіосигнали приймаються незалежно від підключення до мережі. Vodafone рекомендує використовувати Messenger і текстові повідомлення замість дзвінків у разі збою зв’язку – вони менше навантажують канали зв’язку. Експерт з телекомунікацій Роман Хіміч радить, як залишатися на зв’язку з Інтернетом. «Можна придбати набір супутників для доступу до Інтернету — не тільки Starlink, а ще кілька подібних систем. Крім того, доведеться придбати дизель-генератор або акумуляторне джерело резервного живлення».

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.