Оператори дають відповідь, чому є електрика, а немає інтернету

Мобільні оператори та провайдери пояснюють, куди йде Інтернет, коли у вас є електроенергія. Правда, Wi-Fi може бути недоступний через відключення пристрою від провайдера. Те, що у користувача є електрика, нічого не означає. Це може бути не на стороні провайдера.

Подробиці

Учасники ринку зазначали, що інтернет може бути недоступний від наступних факторів. Іде мова про відсутність електрики в приміщення користувача або офісу постачальника та електропередавального Обладнання, з якого власне і складається базова станція. Наприклад, у Києві всі споживачі електроенергії поділяються на декілька груп. Їм по черзі вимикали електроенергію. Абоненти та провайдери можуть бути в різних групах. Тож якщо в абонента є електроенергія, то у вашого провайдера може бути відсутнім.

За словами Сергія Коваленка, який очолює компанію YASNO(Постачальник електроенергії, газу та енергоефективних рішень), кожна група абонентів поділена на десять черг. Це робиться для більш рівномірного відключення електроенергії. Черги розраховуються фахівцями компанії за показниками потужності. Наприклад, якщо системі потрібно 250 мВт для стабілізації, декілька черг у групі будуть відключені від джерела живлення. Це означає, навіть якщо користувач входить до тієї ж групи, що й постачальник, немає гарантії, що обидва матимуть живлення в певний час.

Як правило, великі мобільні оператори мають велику кількість дизель-генераторів. Однак, якщо відключення електроенергії є тривалим і масштабним, охоплюючи одночасно багато регіонів, тому користувачі зіткнуться з проблемами зв’язку та Інтернету.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.