Нова грошова виплата на дітей: як оформити і скільки можна отримати

Держава повідомила українців про новий вид допомоги, яку можуть отримати діти. Інформацією поділилось Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій. Фінансування буде надходити від Фонду імені Шептицького. Допомогу отримають українські діти, які втратили одного або двох батьків – не лише військових, а й цивільних. З серпня було подано близько 800 заявок на ці виплати. З них вже 400 діток отримують допомогу.

Сума допомоги становить 5000₴, отримують її діти, які внаслідок війни втратив 1 чи 2 батьків. Оформити державну допомогу можна на офіційному порталі благодійного фонду. Для цього необхідно:

  • відсканований документ, що посвідчує особу заявника-опікуна, а також дитини, яка буде прямим бенефіціаром грошової допомоги (сторінки з фото й персональними даними);
    відсканована копія свідоцтва про народження дитини;
  • відскановане свідоцтво про смерть батьків/одного з батьків, а в разі його відсутності —відсканований документ, що підтверджує зникнення батьків;
  • відсканований документ опікуна, що підтверджує встановлення опіки над дитиною.

Якщо є додаткові питання, то можна звернутися за допомогою на лінії підтримки Національного інформаційного бюро 16-48 або за телефоном +38 (093) 213-76-96.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.