Чергове підвищення пенсій: кому додадуть майже 700 гривень

Гарна новина для пенсіонерів: темер пенсійні виплати підвищили на 660 гривень. Отримати такі суми зможуть громадяни, чия пенсійна виплата зараз становить близько 20 тисяч гривень. Бюджет розробляли ще того року, коли рівень інфляції становив 6,2%. На сьогодні рівень інфляції становить близько 30%, проте у державному бюджеті немає достатньо грошей, щоб підвищити пенсії одразу на третину. Надбавку у розмірі 66 гривень отримають приблизно півтора мільйона українських пенсіонерів.

Лідія Ткаченко, старший науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень, розповіла, що підвищення істотно відчують пенсіонери, які мають прожитковий рівень. На щастя, таких зараз залишається дуже мало. Нещодавно в країні було кілька підвищень пенсійних виплат у зв’язку із віковими добавками. Зараз приблизно у півтора мільйона людей пенсія на рівні прожиткового мінімуму.

За даними Пенсійного фонду, середня пенсія в Україні зараз на рівні 4539,3 гривні. Українці, які зараз отримують більше ніж 2093 гривень, не відчують грудневого підвищення або воно буде надто незначним. Разом із прожитковим мінімумом на 6,6 гривні зросте надбавка за стаж понад потрібну норму. Підвищення отримають лише певна кількість українців. В першу чергу, це люди з інвалідністю, пенсіонери зі втрати годувальника, люди з невеликим стажем, особи, які отримували мінімальну зарплату.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.