Українці повторно отримають по 6600 гривень в “Дії”: як оформити

Вже невдовзі в країні стартуватиме друга хвиля виплати допомоги для внутрішньо переміщених осіб. Розмір допомоги складає  6600 гривень на кожного члена сім’ї. Допомога буде надходити від  благодійного фонду «Право на захист». В пріоритеті на отримання виплат є потерпілі мешканці Броварів, Бучі, Ірпеня та інших населених пунктів Київської області, а з листопада – і громадянам Харківської області. Розмір допомоги становить 6 660 гривень на кожного члена сім’ї.

На допомогу можуть розраховувати й найвразливіші категорії населення: громадяни віком від 55 років, вагітні жінки, самотні матері з дітьми до 2-х років, особи з інвалідністю, неповні сім’ї. У благодійному фонді наголосили, що перевага надається внутрішнім переселенцям, які стали на облік протягом останнього місяця навіть за відсутності в них перерахованих уразливостей. Отримати гроші можуть наступні категорії українців:

  • ВПО, які переїхали протягом останніх 30 днів.
  • Домогосподарства, які постраждали від обстрілів, сім’ї, які втратили члена сім’ї.
  • Особи, які втратили кошти для існування внаслідок воєнних дій.
  • ВПО або люди, які переїхали понад 30 днів тому, мають дохід менше 5400 грн на особу (за останні 3 місяці) та відповідають хоча б одному з критеріїв уразливості: двоє або більше дітей; особи з інвалідністю; домогосподарство ведеться однією особою (чоловіком чи жінкою); вагітні жінки та жінки з грудними дітьми до 2-х років; люди похилого віку (55+ років) в сім’ї.

На жаль, якщо ви раніше отримували допомогу від міжнародних організацій, то ви більше не зможете подати заявку на допомогу. З усіма подробицями можна ознайомитись на сайті благодійного фонду “Право на захист”.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.