Смартфон Realme 10 проти Redmi Note 12: який смартфон вибрати у 2022 році

На цьому тижні Realme випустила свій новий смартфон для індійського та європейського ринків. Це Realme 10, який має відмінні характеристики за доступною ціною. Так, апарат не відрізняється чимось кардинально новим від своїх конкурентів, але його специфікації можна охарактеризувати як ідеально збалансовані, що робить його потенційним бестселером у своєму класі. Але Realme 10 має серйозного конкурента в особі Redmi Note 12 від Xiaomi. І сьогодні ми вирішили порівняти ці два смартфони, щоб визначити, який із них краще обрати у 2022 році.

Дизайн
З точки зору привабливості та продуманості дизайну Realme 10 значно перевершує свого конкурента. Він одягнений в корпус з плоскими гранями, як у нових iPhone, і має компактніші розміри в порівнянні з Redmi Note 12. Задня панель нового смартфона Realme виконана досить мінімалістично завдяки врізаним прямо з задню кришку двом камерам, тоді як у більшості смартфонів середнього класу камери встановлюються в окремий модуль, який злегка піднімається над задньою панеллю і надає пристрою більш громіздкий зовнішній вигляд.

У той же час Redmi Note 12 має кращу якість складання. Крім того, він має сертифікат IP53, що означає, що корпус смартфона захищений від пилу та бризок води. Однак він більший за розмірами і має менш привабливий зовнішній вигляд.

Дисплей
На папері дисплей Redmi Note 12 помітно перевершує за характеристиками екран Realme 10. Але насправді різниця незначна і стосується частоти оновлення та деяких інших другорядних параметрів. Так, Redmi Note 12 оснащується 6,67-дюймовим Super AMOLED-дисплеєм з роздільною здатністю Full HD+ (2400 на 1080 пікселів), частотою оновлення зображення 120 Гц і пікової яскравістю 1200 нит. Що ж до Realme 10, то він оснащується AMOLED-панеллю з роздільною здатністю Full HD+, частотою оновлення зображення 90 Гц і захисним склом Gorilla Glass 5 від Corning зверху.

Цікаво, що, незважаючи на наявність у обох смартфонів AMOLED-дисплеїв, вони оснащуються звичайним сканером відбитків пальця, який вбудований у кнопку живлення збоку.

Апаратне та програмне забезпечення
Якщо ви чекаєте від смартфона середнього класу найвищий рівень продуктивності, то варто вибрати Redmi Note 12, який побудований на платформі Qualcomm Snapdragon 4 Gen 1, що випускається за 6-нанометровим технологічним процесом. Вона включає два високопродуктивних ядра Cortex-A78 з максимальною тактовою частотою 2 ГГц, шість ядер Cortex-A55 з тактовою частотою 1,8 ГГц і графічним прискорювачем Adreno 619. Компанію чіпу складають до 8 Гбайт оперативної і до 256 Гбайт вбудованої пам’яті.

Що ж до Realme 10, він базується на менш потужному чіпсеті Helio G99 від Mediatek і має ту ж конфігурацію пам’яті, що і Redmi Note 12.

Обидва смартфони постачаються з мобільною операційною системою Android 12 на борту. І кожному з них належить по два великі оновлення ОС.

Камери
Назвати ці пристрої справжніми камерафонами, оскільки вони оснащені досить простими та дешевими основними камерами та позбавлені надширококутного модуля. В той же час Realme 10 тут перевершує конкурента від Xiaomi завдяки наявності 50-мегапіксельної основної камери у поєднанні з 2-мегапіксельним датчиком глибини, а також селфі-камери на 16 мегапікселів. Redmi Note 12 оснащується 48-мегапіксельною основною камерою та 8-мегапіксельною камерою для селфі та відеозв’язку.


Акумулятор
Обидва смартфони живляться від акумуляторної батареї ємністю 5000 мАг з підтримкою 33-ватного проводового заряджання. Але Realme 10 зможе працювати на одному заряді трохи довше, ніж Redmi Note 12.


Ціна
Вартість Redmi Note 12 стартує з позначки 190 євро, тоді як Realme 10 надійде у продаж за ціною близько 180 євро.

Переваги Redmi Note 12:
ширший дисплей;
частота поновлення дисплея 120 Гц;
найкращий чіпсет;
захист від пилу та вологи за стандартом IP53.

Недоліки Redmi Note 12:
погані камери.

Переваги Realme 10:
краще дизайн;
компактні розміри;
покращені камери;
Найдоступніша ціна.

Недоліки Realme 10:
відсутні.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.