Чому вам не підвищили пенсію у жовтні: пояснення

Завершилося Жовтневе підвищення пенсій. У жовтні розмір середньої пенсії складав 4539,36 грн. Частина пенсіонерів встигла отримати оновлені виплати. Проте підвищили пенсії не всім. У ПФУ розповіла, чому у багатьох пенсіонерів виплати залишились незмінними.

Пенсіонери залишилися незадоволені

Незважаючи на перерахунок пенсійних виплат, багато пенсіонерів залишилися незадоволеними. У багатьох пенсії залишилися нижчими за середній розмір. Більше того, багато хто не отримав жодної копійки підвищення.

«Пенсійний кур’єр» зробив добірку з претензіями українців щодо жовтневого перерахунку пенсій із роз’ясненнями від ПФУ.

У киянки Віри Маєвської пенсія не змінилася. Вона й надалі отримуватиме 2100 грн пенсійних виплат. Її пенсія залишилася незмінною через недостатній страховий стаж. У жінки він становить 20 років. Тому вона одержує мінімальну пенсію, яка з 1 березня становить 2100 грн. А в жовтні було підвищено пенсії громадянам зі стажем понад 30 років для жінок та понад 35 — для чоловіків. Віра Маєвська фактично працювала довше, проте не спромоглася підтвердити свій підприємницький стаж.

Аналогічна скарга і у Марини Кравець із Дніпра. Її пенсія також не зазнала жодних змін, хоча жінка має понад 30 років стажу. Але вона лише недавно досягла пенсійного віку. А жовтневий перерахунок стався для громадян, вік яких дорівнює або перевищив 65 років.

Алла Вертій також каже, що не помітила змін після жовтневого перерахунку. Жінка є інвалідом І групи та отримує пенсійні виплати у розмірі 2300 грн. Так могло статися і через брак стажу, і через вік жінки. Пенсія у розмірі 2300 грн вважається мінімальною, яку можуть одержувати інваліди І групи, а також громадяни з повним трудовим стажем, які ще не досягли 65-річного віку. У жовтні пенсії цих категорій громадян не переглядали.

А ось Ірина Волкова з Херсонщини та стаж має понад 35 років, і 65-й день народження вже відсвяткувала, а ось пенсія у неї не зазнала змін. У таких випадках ймовірною причиною може бути те, що людина продовжує працювати після досягнення пенсійного віку.

Чому вам не підвищили пенсію?

Варто зазначити, що для людей віком від 65 до 69 років, які мають повний трудовий стаж (30/35 років), мінімальна пенсія за віком становить 40% від мінімальної зарплати. У жовтні відбулося зростання та мінімальної заробітної плати. Але це дозволило підвищити мінімальну пенсію лише на 80 грн, і зараз вона становить 2680 грн. Зауважимо, що підвищення мінімальної зарплати жодним чином не впливає на пенсійні виплати, що перевищують мінімальний розмір.

Наведені історії спонукають до висновку, що кожен випадок є індивідуальним. Тому, якщо у вас виникли питання про пенсійні виплати, вам слід звернутися за роз’ясненнями до Пенсійного фонду.

І насамкінець наведемо деякі дані з Пенсійного фонду:

  • У жовтні підвищення пенсійних виплат було здійснено лише для 2,8 млн осіб.
  • Для більшого розуміння зазначимо, що зараз в Україні налічується 10,7 млн ​​пенсіонерів.
  • Середній розмір підвищення становив 231 грн.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.