Стартувала повторна грошова виплата для українців в 6600 гривень з Дії: як отримати

Уряд повідомив українцям, що вже незабаром стартувати друга хвиля допомоги для внутрішньо переміщених осіб. Розмір повторної допомоги для ВПО становить 6600 гривень. Допомога буде надходити від благодійного фонду «Право на захист». Виплати отримають потерпілі мешканці   Броварів, Бучі, Ірпеня та інших населених пунктів Київської області, а з листопада – і громадянам Харківської області. Розмір допомоги становить 6 660 гривень на кожного члена сім’ї.

На допомогу можуть розраховувати й найвразливіші категорії населення: громадяни віком від 55 років, вагітні жінки, самотні матері з дітьми до 2-х років, особи з інвалідністю, неповні сім’ї. У благодійному фонді наголосили, що перевага надається внутрішнім переселенцям, які стали на облік протягом останнього місяця навіть за відсутності в них перерахованих уразливостей. Отримати гроші можуть наступні категорії українців:

  • ВПО, які переїхали протягом останніх 30 днів.
  • Домогосподарства, які постраждали від обстрілів, сім’ї, які втратили члена сім’ї.
  • Особи, які втратили кошти для існування внаслідок воєнних дій.
  • ВПО або люди, які переїхали понад 30 днів тому, мають дохід менше 5400 грн на особу (за останні 3 місяці) та відповідають хоча б одному з критеріїв уразливості: двоє або більше дітей; особи з інвалідністю; домогосподарство ведеться однією особою (чоловіком чи жінкою); вагітні жінки та жінки з грудними дітьми до 2-х років; люди похилого віку (55+ років) в сім’ї.

Якщо ви раніше отримували допомогу від міжнародних організацій, на жаль, ви більше не зможете подати заявку на допомогу. З усіма подробицями можна ознайомитись на сайті благодійного фонду “Право на захист”.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.