Оновлення iOS «зламало» функцію Face ID на деяких iPhone

У мережі почали з’являтись нові скарги на роботу гаджетів американського бренду. На цей раз власники iPhone зіткнулися з проблемою в роботі Face ID після оновлення iOS – сканер обличчя просто перестав працювати.

Судячи з різних постів на Reddit, функція розблокування облич перестає працювати після переходу на iOS 16, при цьому на екрані відображається напис «Face ID недоступний, повторіть спробу пізніше». Розкид “постраждалих” моделей – від вже застарілого iPhone X до торішнього iPhone 13 Pro.

Один із користувачів повідомив, що звернувся до сервісного центру, де було діагностовано апаратну проблему. В іншому схожому випадку скидання налаштувань та перезавантаження пристрою також не допомогли вирішити проблему. Раніше подібна помилка виникала у прошивці iOS 15.7.1, проте пізніше Apple виправила її за допомогою програмної «латки».

Офіційно проблема з несправним Face ID залишається невирішеною, а сама компанія поки що не коментує те, що відбувається. На сайті підтримки Apple вказано ряд кроків, які можна зробити в даному випадку, проте конкретних рішень не пропонується. Ймовірно, несправність буде усунена у найближчих оновленнях iOS 16.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.