Укрпошта почала виплачувати по 3000 гривень за листопад: як отримати

Вже стало відомо яку допомогу отримають українці наступного місяця. Перш за все, виплати зможуть отримати сім’ї та одинокі громадяни, які потрапили у скрутне становище через воєнні дії в Україні. З 1 листопада допомога у 2000 гривень буде виплачена евакуйованим громадянам, а також мешканцям деокупованих територій.

Допомогу у 3000 гривень зможуть отримати інваліди та діти. Цю допомогу планують виплачувати за рахунок грошей, які надходять на гуманітарний рахунок Мінреінтеграції до НБУ. Із цих коштів надаватимуть як грошову, так і іншу гуманітарну допомогу евакуйованим громадянам та мешканцям звільнених територій.

Крім того, евакуйовані українці зможуть отримати свою виплату за допомогою Укрзалізниці. Річ у тім, що Укрзалізниця подає відомості Укрпошті щодо приблизної кількості людей, які їхатимуть евакуаційним потягом. Укрпошта, у свою чергу, надсилає відомості в Мінреінтеграції, скільки людей має прибути потягом, і скільки приблизно грошей мають виплатити. На підставі цих відомостей Мінреінтеграції протягом 2 днів має перерахувати потрібну суму Укрпошті. І далі, протягом 5 днів, ці гроші мають бути виплачені евакуйованим.

На деокупованих територіях місцеві адміністрації подають списки громадян, яким маж бути виплачена допомога. Це стосується громадян, які проживали у населеному пункті на момент його звільнення. Списки подаються протягом 7 днів після звільнення населеного пункту.

Потім ці списки надсилаються до Мінреінтеграції. І вже там разом із Міноборони затверджують список звільнених населених пунктів. Потім міністерства перерахують необхідну суму поштовому оператору. А Укрпошта за 5 днів повинна виплатити всім належну допомогу.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.