Київстар та Vodafone повідомили, чи буде під час відключень електроенергії мобільний зв’язок та інтернет

Більшість абонентів помітили, що разом з відключенням електроенергії зникає також мобільний зв’язок та Інтернет. Таке відкриття стало шоком для абонентам, тому, мобільні оператори пояснили в чому річ. Оператори намагаються стабілізувати станції при відключеннях електроенергії, перевівши обладнання на сонячні батареї. Але така можливість доступна лише в деяких регіонах. Забезпечити станції генераторами у швидкий термін досить складно.

Кожна базова станція має резервне джерело живлення, якого вистачає на 5 годин безперервної роботи. Якщо за цей час проблему з живленням не буде вирішено, то базова станція буде переведена в режим живлення від генераторів, якого вистачить на два дні. Співробітники компанії намагаються виправляти ситуацію максимально оперативно. Звичний режим роботи телеком-мереж відновлюється відразу після стабілізації електропостачання.

“Нам досить складно забезпечити роботу всього обладнання на генераторах. Зазвичай перевага надається комутаторам та вузловим сайтам. Тобто загалом мережа працює, але періодично у різних населених пунктах виникають проблеми зі зв’язком”, – зазначили в lifecell.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.