Київстар пояснив, чи при відключенні світла пропаде мобільний зв’язок та інтернет

Внаслідок ракетних обстрілів країни багато абонентів відчули погіршення мобільного зв’язку. Адже ворог завдає удару по цивільній інфраструктурі. Мобільні оператори заспокоїли своїх абонентів та повідомили важливу інформацію стосовно роботи базових станцій.

Топ-менеджер компанії Vodafone навів приклад аварійної роботи станції. Кожна базова станція має резервне джерело живлення, якого вистачає на 5 годин безперервної роботи. Якщо за цей час проблему з живленням не буде вирішено, то базова станція буде переведена в режим живлення від генераторів, якого вистачить на два дні.

“Якщо живлення відсутнє довгий час на значній території України, то нам досить складно забезпечити роботу всього обладнання на генераторах. Зазвичай перевага надається комутаторам та вузловим сайтам. Тобто загалом мережа працює, але періодично у різних населених пунктах виникають проблеми зі зв’язком”, – пояснюють в lifecell.

Оператори зазначають, що єдина проблема, яку можуть мати абоненти — це низька швидкість інтернету, яка спричинена через навантаження мережі.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.