Грошова допомога 250 доларів від “Дії”: що треба знати з приводу обіцяних грошей

Нещодавно в мережі з’явилась новина стосовно того, що українцям виплатять допомогу від ООН в «Дії» у розмірі 250 доларів. До того ж, матеріальна виплата доступна в обмеженій кількості, тому громадян закликають якнайшвидше подавати заявку.

Мінцифра закликає українців одразу ігнорувати такі пропозиції. Адже це є фейком, а сама схема є шахрайською. Річ у тім, що у заявці на отримання фейкової допомоги вам необхідно ввести дані карти. В результаті ви й допомогу не отримаєте, і свої кошти проґавите. Шахраї навіть створили чат-бот, який виглядає дуже схожий на додаток «Дія».

У повідомленні додається, що це додатковий етап виплат від ООН, і що цю допомогу можуть отримати як українці, які знаходяться зараз за кордоном, так і ті, хто залишився в Україні.

“Далі необхідно ввести вірні логін та пароль від вашого особистого кабінету банку отримувача. Після цього вам будуть вислані коди підтвердження для отримання виплати та підтвердження вашої карти на фінансовий номер телефону, який закріплений за вашою карткою. Для успішного зарахування введіть їх по черзі в рядок очікування”, – трактують аферисти.

Міністерство попереджає українців, зо жодних чат-ботів «Дія» немає. Інформацію стосовно матеріальних виплат можна дізнатись на порталі або ж на платформі «єДопомога». Крім того, в жодному разі ніколи і нікому не повідомляйте реквізити своєї картки і даних входу до інтернет-банкінгу.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.