Як зменшити платіжки за світло

Більшість жителів України очікують на отримання рахунків за комунальні послуги просто із завмиранням серця. Особливо зараз, коли на рахунку кожна копійка. Нерідко рахунки перевищують усі очікування, а платити все одно доведеться. Як реально можна зменшити суму в платіжках за комунальні послуги турбує практично всіх.

Пробуємо зменшувати цифри у квитанціях заощаджуючи електроенергію. Часто люди не звертають уваги на різну побутову техніку, яка працює постійно, і, як здається, не споживає «світло».

Що споживає найбільше електроенергії у квартирі

Бойлер

Найненажерливіший побутовий прилад — це звичайно ж бойлер. У чому причина такої ненажерливості?

Бойлер постійно підтримує температуру води на заданому значенні, постійно вмикаючись і підігріваючи воду.
За ніч він може самостійно включатися десятки разів, а тени, які гріють воду, споживають дуже багато електроенергії.
Тому головна порада, вимикайте бойлер на ніч, і ви здивуєтеся, що суми в платіжках стануть значно меншими.

Комп’ютер та телевізор

Комп’ютер та телевізор. Намагайтеся вимикати їх, якщо не використовуєте. Багато людей включають телевізор, просто щоб на задньому фоні щось слухати, а самі можуть займатися прибиранням, або зовсім заснути. Також комп’ютер, який необхідно відключати на ніч з мережі.

Подбайте про те, що був вимкнений на ніч Wi-Fi-роутер. Споживання його не складає колосальних цифр, але «з миру по нитці» взагалі.

Переноски

Виробіть звичку — прилади які не використовуються, не повинні бути включені в мережу. Таке просте правило дозволить вам на постійній основі економити дорогі кіловати.

Якщо ви використовуєте подовжувачі, то пам’ятайте про те, що при включених вилках від інших електроприладів в подовжувач, він споживає струм. Намагайтеся від’єднуйте подовжувач від розетки або виймайте вилки приладів, приєднаних до нього.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.