Пенсіонерам із жовтня призначили щомісячну грошову доплату: хто отримає

Усім пенсіонерам віком від 70 до 75 років із жовтня поточного року встановлено щомісячну компенсаційну доплату до пенсії.

Щомісячна доплата до пенсії

Така виплата призначатиметься з дня досягнення 70 років, а не просто з календарної дати 1 жовтня. Таким чином, якщо людині виповнилося 70 років 20 жовтня, то першу виплату вона отримає із розрахунку за 10 днів, а не за повний місяць. Про це розповіла начальник Головного управління Пенсійного фонду України.

«Умови призначення цієї доплати: якщо розмір щомісячної пенсійної виплати з урахуванням надбавок, підвищення, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, індексацій тощо. менше за розмір середньої заробітної плати в Україні за 2020 рік, з якої сплачено страхові внески — це 10 340 гривень 35 копійок», — сказала Олена Сичугова.

Якщо ж розмір пенсійної виплати з урахуванням надбавок, підвищення, цільової грошової допомоги, сум індексації тощо. не досягає 3000 грн пенсії. Це стосується людей, яким виповнилося 70 років і більше. У чоловіків страховий стаж повинен становити не менше 35 років, у жінок — не менше 30 років, то доплата до пенсії встановлюється пропорційно до стажу, виходячи з розміру 3 000 грн.

«Наприклад, людина має стаж не 35 років, а 30 років, пропорційно вираховуємо співвідношення і тоді встановлюється доплата не до 3 000 грн, а до розміру, який пропорційно визначений», — пояснила Олена Сичугова.

За словами Сичугової, для людей, яким виповнилося 80 років і більше, і є страховий стаж не менше 25 років у чоловіків та не менше 20 років у жінок, розмір пенсій не може бути меншим за 2 600 грн. А у людей віком від 70 до 80 років не може бути менше ніж 2 500 гривень.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.