Нова грошова допомога українцям по 13320 гривень: як отримати

Міжнародні організації продовжують матеріально підтримувати українців. Про тем, надійшла інформація, що допомога від ООН буде виплачуватись по-новому. Тепер українці мають можливість отримати виплати від міжнародної організації одразу за декілька місяців. Усі, хто подасть заявку на грошову допомогу від УВКБ ООН у пунктах збору даних Благодійного фонду “Право на захист”, зможе отримати виплати одразу за 6 місяців. Це 13320 гривень. Йдеться про зареєстрованих з 1 вересня.

Кошти будуть виплачуватись траншами за 3 місяці протягом кількох тижнів. Якщо сума траншу буде перевищувати 30 000₴, наприклад, виплати багатодітним сім’ям, то сума буде поділена на кілька виплат які надійдуть з різницею 24 години. Ті, хто зареєструвався на грошову допомогу від ООН до 1 вересня, отримають виплати лише за 3 місяці.

Ви зможете отримати суму одразу за кілька місяців, яко подасте документи саме у пунктах збору даних БФ “Право на захист”. Їх можна знайти у  Львівській, Полтавській, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Запорізькій, Житомирській, Київській, Харківській, Сумській, Чернігівській та Одеській областях. Варто зазначити, що матеріальну допомогу отримають громадяни, які раніше не отримували допомогу від міжнародних організацій та мають дохід менше ніж 5 400 гривень на людину.

Крім того, на допомогу зможуть розраховувати наступні громадяни:

  • переселенці, які змінили місце проживання після 24 лютого 2022 року;
  • українці, які не переміщалися після 24 лютого, але постраждали від воєнних дій у таких сферах: Дніпропетровська, Полтавська, Одеська, Запорізька, Кіровоградська, Черкаська, Харківська, Чернігівська, Сумська (список може бути доповнений);
  • люди, які повернулися до своїх місць постійного проживання після вимушеного переміщення в іншу область/країну через військові дії з 24 лютого 2022 року.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.