Оновлення “Супер шпалер”, очищення пам’яті та налаштування смартфона Xiaomi

У налаштуваннях сучасних смартфонів легко заплутатися, особливо якщо йдеться про гаджети компанії Xiaomi, система яких має мабуть найбільшу кількість різних розділів і меню. Раніше ми говорили, що приблизно раз на місяць на сайті з’являтимуться подібні статті зі збіркою налаштувань, які не увійшли до попередніх публікацій, як ви зрозуміли це друга частина і пропоную негайно перейти до суті.

Установка супер-шпалер Xiaomi
Після одного з останніх оновлень MIUI на деяких смартфонах з’явилася помилка під час встановлення або завантаження супер-шпалер.

Рішення дуже просте, достатньо оновити програму інсталятора (посилання нижче) і відкрити програму Теми.

Далі, як завжди, заходьте в меню з налаштуваннями користувача -> Шпалери -> Супершпалери і встановлюєте будь-який з варіантів, що сподобалися.

У новій версії виправили анімацію при розблокуванні та оптимізували споживання оперативної пам’яті під час використання, що може бути корисним для смартфонів початкового рівня.

 

Очищення пам’яті
Крім стандартного очищення кешу у смартфонах Xiaomi є можливість безпечно видалити частину даних та пошукові запити сервісів Google, які займають місце у пам’яті.

Для цього відкрийте меню налаштувань -> Про телефон -> Сховище -> Програми та дані.

 

Встановлені програми будуть відсортовані за кількістю місця, що займається, а в меню деяких системних програм з’явиться можливість видалити частину даних.

Так, наприклад, якщо відкрити “Сервіси Google Play” або саму програму “Google”, крім очищення кешу та всіх даних, з’явиться додатковий розділ “Керування місцем”.

 

У ньому докладно описано, за що відповідає те чи інше меню, а значить ви без проблем зможете видалити історію пошуку, не торкаючись основних даних або інформації з облікового запису.

Smart Lock
Постало питання щодо цієї настройки та можливості її відключення, адже вона дійсно здатна прискорювати розряд батареї смартфона.

Відкрийте меню налаштувань -> Паролі та безпека -> Конфіденційність -> Агенти довіри.

Якщо функція активована і ви не використовуєте смарт-годинник або браслети для розблокування смартфона, її можна (і потрібно) вимкнути, адже крім постійної фонової активності, ця програма задіяє Bluetooth і Wi-Fi.

Непотрібні функції Google Pay
Через постійний обмін інформацією з облікового запису, всі програми Google аналізують переваги користувача для показу рекомендацій і GPay не виняток.

Незважаючи на те, що ця програма вже неактуальна, вона все ще навантажує смартфон через роботу у фоновому режимі. Тому якщо воно встановлено на вашому смартфоні, зайдіть у меню “Налаштування GPay” та відключіть усі види повідомлень та рекомендацій.

Якщо у вас є питання щодо роботи смартфона, з радістю відповім на нього в коментарях або в одній із наступних статей.
 Суперобої Xiaomi

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.