У листопаді стартує нова грошова допомога в 2200 гривень: як її одержати

Після початку військових дій в Україні пропонуються різноманітні виплати для малозабезпечених та вразливих категорій населення. У 90% випадків допомога орієнтована на біженців та ВПО, більшість з яких залишилися без роботи та без дому. Також виплачують допомогу тим, хто перебував у зоні бойових дій. Поки що це мешканці Харківської області. Крім цього, міністр з питань інтеграції населення Ірина Верещук повідомила, що з листопада на виплату у розмірі 2200 гривень претендують і мешканці всіх територій, які повернули під контроль України.

Виплатять 2200 гривень

Верещук заявила, що у листопаді на виплату від держави претендуватимуть мешканці тих територій, які у жовтні повернуться під контроль України.

Оформити виплати можна буде через:

  • «Дію»,
  • платформу «едопомога».

Також українці мають право оформити і всі інші види виплат, які протягом останніх кількох місяців пропонували різні міжнародні та вітчизняні благодійні організації.

Також людей закликають звертатися до волонтерських штабів за гуманітарною допомогою.

Всім, хто цього потребує, нададуть:

  • продукти харчування,
  • товари побутового характеру,
  • одяг.

Пенсію виплачуватимуть за всі місяці відразу

Людям нарешті зможуть виплатити пенсію та соціальні виплати. Деякі, можливо, їх отримували на банківські рахунки, але не могли користуватися через закриті банківські відділення. На Харківщину вже повернулися Укрпошта, Нова пошта, банки та інші організації. Так буде й у регіонах, де закінчились бойові дії. Пенсію виплачуватимуть одразу й у повному обсязі. Раніше повідомлялося, що крім пенсії громадянам виплачуватимуть ще по 1000 гривень одноразово.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.