Офіційно представлені смартфони Google Pixel 7 і Pixel 7 Pro: ціна і характеристики вражають

Google презентувала сьоме покоління фірмових смартфонів Pixel. Новинки несуттєво відрізняються від попередників як зовні, так і апаратно. Проривних програмних функцій також не з’явилося, хоча дрібних змін достатньо.

 

У Pixel 7 Pro виробник відмовився від вигнутого екрану, встановивши плоску панель із тонкими рамками. Смартфон отримав 6,7-дюймовий POLED-дисплей з роздільною здатністю 3120х1440 пікселів, яскравістю до 1500 ниток та підтримкою технології LTPO, що дозволяє динамічно регулювати частоту оновлення від 10 до 120 Гц.

На зворотному боці в горизонтальному блоці, що виступає, розташувалося три камери: основна на 50 Мп з оптичною стабілізацією (OIS), ультраширококутна на 12 Мп з кутом огляду 125,8° і телевізор з роздільною здатністю 48 Мп з OIS і 4,8-кратним оптичним зумом. Смартфон підтримує 30-кратний цифровий зум Super Res Zoom з мінімальною втратою якості та зйомкою в макрорежимі. Фронтальна камера має роздільну здатність 10,8 Мп та фіксований фокус.

Щодо програмних фішок камер нічого кардинально не змінилося. Функція Magic Eraser дозволяє видалити зайві об’єкти з готових фотографій. Існує також автоматичне підвищення чіткості осіб на розмитих знімках. З’явилася можливість зйомки відео у портретному режимі з розмиттям фону.

Як апаратна платформа Pixel 7 Pro використовується новий процесор Google Tensor G2, виконаний по 4-нм техпроцесу. Судячи з тестів, що вже з’явився, даний чіп трохи швидше попередника. Є у смартфоні і спеціальний співпроцесор Titan M2, який відповідає за безпеку. До речі, розблокувати апарат можна як за допомогою підекранного сканера відбитків пальців, так і за допомогою функції розпізнавання облич.

Pixel 7 Pro оснащується 12 ГБ оперативної пам’яті LPDDR5X та накопичувачем UFS 3.1 на 128/256 ГБ. Місткість вбудованого акумулятора становить 5000 мАг. Є підтримка бездротової зарядки. У комплект поставки входять тільки кабель USB Type-C та перехідник з USB Type-C на USB Type-A для перенесення даних між пристроями. Смартфон захищений від води та пилу за стандартом IP68.

 

Звичайний Pixel отримав 6,3-дюймовий OLED-екран з роздільною здатністю Full HD+, яскравістю до 1400 нит і частотою оновлення до 90 Гц. Камери в ньому такі ж, як і в Pro-версії, за винятком телемодуля – у базовому Pixel 7 його немає. Тому максимальне значення цифрового масштабування Super Res Zoom лише 8-кратне. Макрорежим у цій моделі також відсутній. Як процесор використовується такий же Tensor G2, а ось обсяг оперативної пам’яті обмежений 8 ГБ. Накопичувач може бути на 128 чи 256 ГБ. Місткість акумулятора становить 4355 мАг. В іншому моделі ідентичні.

Ціна Pixel 7 стартує від 599 доларів, а Pixel 7 Pro – від 899 доларів.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.