Всі українці зможуть отримати нову грошову допомогу в 3700 гривень

Уряд оголосив українцям про новий вид допомоги, яку зможуть отримати громадяни, що внаслідок війни оопирились у скуті. Її зможуть отримати навіть громадяни, які не мають статусу внутрішньо переміщеної особи. Адже багато хто через війну втратили роботу та мають складне матеріальне становище. Розмір допомоги складає до 3700 гривень. Новиною поділилась Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

Виплату у 3700 грн вже почнуть виплачувати з наступного тижня. Проте, не всі українці отримають однакові суми. Уряд планує обрати за базову виплату 3000 гривень. А вже потім буде застосований диференційований підхід до кожного отримувача допомоги. Розмір допомоги залежить від фінансового стану родини або самого отримувача, якщо він проживає самотньо. Найбільшу суму отримають громадяни, які не можуть працювати з об’єктивних причин.

На жаль, Міністерка не зазначила коли уряд має намір підвищити мінімальний розмір допомоги до 3000 гривень, і за яким критеріями визначатимуть, кому і скільки платити.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.