ПриватБанк опинився під загрозою

Депутат ВРУ Данило Гетьманцев повідомив українцям не дуже гарну новину. Річ у тім, що уряд планує визнати фінансову неспроможність системи «ПриватБанку». З кожним днем війни поширюється криза на банківському ринку. З 24 лютого в Україні перестали працювати чотири кредитні організації. Проте, минулого тижня з’явилась інформація, що така закгроща спіткає й більш популярні банки серед населення.

Депутат вніс законопроєкт 23 вересня, що передбачає внесення змін до чинного податкового законодавства. В документах йдеться про вилучення з ринку системно значущих кредитних організацій в умовах дії в Україні воєнного стану. Адже під час водного стану дана процедура банкрутства є складнішою, адже їй доведеться виконувати зобов’язання банку перед вкладниками.

Якщо вкладникам будуть виплачувати 100% депозити, то це може призвести до ланцюгової реакції. До системно значущих банківських установ належать ПриватБанк, Універсал Банк, АБ Південний, ТАСкомбанк, Альфа-Банк, Укрексімбанк, ОТП Банк, ПУМБ, УкрСиббанк, Ощадбанк, Кредобанк, Райффайзенбанк тощо.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.