Безробітнім українцям виплачуватимуть нову грошову допомогу з Дії: хто і як може отримати

Під час війни в країні стартували безліч допомог, які призначені для певних категорій громадян. Вже невдовзі безробітні потягнуть отримувати нову допомогу. Вона буде виплачуватись або протягом 6 місяців, року, а деякі взагалі її не отримають.

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №6067, який стосується зміни правил виплат з безробіття. На жаль, з початку війни багато громадян втратили свої робочі місця, тому, держава вирішила надати допомогу з безробіття. Розмір виплати буде залежати від страхового стажу людини. Крім того, уряд підвищив мінімальний страховий стаж для отримання допомоги з безробіття. Якщо у вас стаж до 3 років, то ви будете отримувати допомогу протягом 180 днів. Від 3 до 6 років – 210 календарних днів. Від 12 до 18 років – 270 календарних днів. Від 18 до 24 років – 300 календарних днів. Понад 30 років – 365 календарних днів.

Поки тривалість виплат не може перевищувати 360 днів протягом двох років. Внутрішьно переміщені особи будуть отримувати виплати протягом 180 календарних днів. Більше того, робота центрів зайнятості буде покращена. А роботодавці будуть заохочувати молодь до робочих місць. Якщо на роботу роботодавець бере учасників бойових дій, батьків дитини з інвалідністю чи маму-одиночку\батька-одиначку та інші вразливі категорії населення, пропонується запровадити низку пільг.

Такі роботодавці можуть отримати компенсацію за сплату ЄСВ або отримувати частину зарплати з Фонду безробіття. Безробітних пропонується залучати до громадських робіт, за які їм платитимуть більше, ніж їхній розмір допомоги.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.