Xiaomi розширила список смартфонів, які більше ніколи не отримають оновлення

Разом з цим закінчилася епоха лінійки Mi A, смартфони якої розповсюджувалися за програмою Android One. На офіційному сайті Xiaomi регулярно оновлюється список пристроїв на Android, підтримка яких повністю припинилася, так званий список EOS (End-Of-Support). Гаджети, що потрапили до цього переліку, більше ніколи не отримають ані оновлення системи, ані апдейти прошивки, ані патчі безпеки. Цього разу, 22 вересня, компанія додала до свого EOS-список два нових смартфони: Mi CC 9e та Mi A3.

Припинення підтримки Mi A3 стало доволі знаковою подією, оскільки це останній представник унікальної лінійки, в рамках якої Xiaomi випускала смартфони без MIUI – на базі чистого «зеленого робота» за програмою Android One. З моменту релізу Mi A3 минуло 3 роки, і смартфон оновився до Android 11 (спочатку працював на Android 9) – Xiaomi виконала обіцянки та вимоги Android One до підтримки пристроїв (не менше двох великих апдейтів).

Досвід випуску смартфонів без MIUI виявився досить невдалим для Xiaomi, оскільки розробники або надто запізнювалися з апдейтами, або розсилали їх несправними. З 2019 року компанія не випустила жодного смартфона з чистим Android аж до вересня 2022-го, коли в Індії представили надбюджетний Redmi A1 за 82 долари — з чистим «зеленим роботом», але без програми Android One (тобто без зобов’язань щодо підтримки оновленнями ).

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.