В Дії розширили перелік міст, з яких можна отримати грошову допомогу

Уряд повідомив українцям інформацію про те, хто зможе отримати матеріальну допомогу від держави цього місяця. Внутрішньо переміщені особи зможуть розраховувати на щомісячну допомогу у розмірів 2000 та 3000 грн. Щодня ситуація на фронті змінюється, тому, переїде переселенців, які можуть отримати допомогу постійно оновлюється. Цього місяця до громади, жителі яких можуть отримати кошти додалась Марганецька міська територіальна громада Нікопольського району Дніпропетровської області.

Цей регіон зараз страждає від обстрілів, і його мешканці тимчасово виїхали до інших областей України. Допомогу можуть отримати мешканці міста Марганець, селища Максимівка та селах Вільне, Добра Надія, Іллінка, Новокам’янка та Новокиївка Нікопольського району.

Загальна кількість населених пунктів, жителі яких отримують допомогу від держави становить 327 громад 9 областей України. Отримати кошти зможуть громадяни, які перебувають на тимчасово окупованих територіях або у зоні активних бойових дій. Якщо ж кошти будуть отримувати українці, які не належать до вищезазначених категорій, то кошти доведеться повернути. Це станеться у тому випадку, якщо з’ясується, що люди одержують свої гроші незаконно.

Наприклад, вже були ситуації, коли переселенці покидали зареєстроване тимчасове місце проживання та повертались або переїздили до іншого міста. Тому, необхідно повідомляти соціальні служби про ваші наміри покинути місто. Якщо факт переїзду приховати, то згодом він розкриється, і переселенцю доведеться повернути незаконно отримані гроші.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.