Усі пенсіонери можуть отримати майже 7000 гривень через Дію

Міністерство соціальної політики повідомила про новий вид допомоги, яку зможуть отримати всі громадяни пенсійного віку. Розмір допомоги становить 7000₴, а отримати її можна за допомогою державного порталу «Дія». Насамперед допомогу отримають жителі тимчасово окупованих територій та регіонів з активними бойовими діями. Проте, допомога розрахована на всіх пенсіонерів, а отримати її також зможуть жителі будь-яких інших областей. У Міністерстві соціальної політики повідомили, що всі списки громадян похилого віку були передані до відомства.

У міністерстві зазначили, що таких українців похилого віку, які не є ВПО, налічується майже 65 000, і отримають ці громадяни грошову допомогу завдяки співпраці Міністерства соціальної політики України з УВКБ ООН. Також у міністерстві наголосили, що всі заяви, відомості про які подано було в УВКБ ООН, пройшли верифікацію. Допомога буде надходити протягом 3 місяців по 2200₴, отже пенсіонери отримують 6600₴ сумарно.

Для отримання допомоги необхідно відвідати органи місцевої влади, які допоможуть зареєструватись або подати свою заявку через інформаційну платформу «єДопомога». Для цього вам необхідно зайти на платформу та вибрати напрямок «Виплати від міжнародних організацій». Потім вам необхідно заповнити заявку, де вказати всі необхідні дані про себе. Спочатку виплати отримують соціально незахищених категорій населення, а потім самотні громадяни, особи з інвалідністю, тощо.

Міністерство рекомендує періодично вивчати інформацію на платформі, адже кількість допомог постійно оновлюється. На платформі громадяни також зможуть отримати гуманітарну допомогу, одяг та продукти харчування.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.