Як зменшити витрати на опалення, не витративши жодної копійки грошей

Вже незабаром на українців чекає опалювальний сезон, який за прогнозами буде складним. Тому, варто подумати вже зараз, як заощадити на опалюванні. Не всі громадяни знають, що для збереження тепла в домівці не обов’язково виклристовувати електроприлади 24/7. Варто лише раціонально розпорядитися ресурсами. Ми поділимся порадами, які зможуть зберегти ваш гаманець під час опалювального сезону.

Якщо ви маєте лічильник електроенергії, ми рекомендуємо перенести акцент енергоспоживання на нічний час (з 23:00 до 7:00). Сушарки, бойлери та пралки краще використовувати у нічний час. Необхідно також налаштувати опалювальні прилади, аби за відсутності господарів вдома вони споживали якнайменше електроенергії. Якщо ви покидаєте домівку на декілька днів, ви можете просто підтримувати дистанційно плюсову температуру, адже нагрівати приміщення де вам не буде не має сенсу.

За температуру в будинку також відповідає утеплення вашого будинку. Якщо будинок має щілину, то великий відсоток тепла буде в втрачатись. Деякі громадяни закривають вікна міцними шторами вночі. За їх словами, це також зберігає температуру повітря в приміщенні. Але не забувайте відписувати їх вдень, аби сонячні промені гріли вашу оселю.

Експерти радять використовувати всі джерела тепла. Навіть якщо ви готували у духовці, ви зможете відкрти дверцята аби тепло пішло в оселю. Також варто періодично очищати побутові прилади, що знизить їхнє енергоспоживання. Ваше тіло зігріє одяг з натуральних тканин. А зустрічати сон можна ращом з домашнім улюбленцем в ліжку, адже вони також люблять тепло.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.