5 найкращих альтернатив iPhone 14 з числа Android-смартфонів

7 вересня компанія Apple представила довгоочікувану серію iPhone 14. Думці користувачів щодо нових смартфонів розділилися — одні назвали їх новим еталоном флагманів, а інші вважають, що моделі iPhone 14 мають гідні альтернативи на Android. Які саме? Розкажемо прямо зараз.

Samsung Galaxy S22


Флагмани Samsung, мабуть, найголовніші конкуренти iPhone на світовому мобільному ринку. І Samsung Galaxy S22 та iPhone 14 – не виняток. Всі три представники серії Samsung Galaxy S22 базуються на флагманській платформі Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 або Exynos 2200 (залежно від регіону) і мають рейтинг захисту від вологи IP68 і 12-мегапіксельну камеру з ультраширококутним об’єктивом і 12-мегапіксельним. оптичного зуму.

Очолює сімейство Samsung Galaxy S22 Ultra. Ця модель може запропонувати своїм користувачам великий акумулятор, стілус S Pen із вбудованим у корпус слотом для його зберігання та камеру з перископічним об’єктивом – цього немає в жодній моделі iPhone 14.

Базовий Samsung Galaxy S22 теж хороший, хіба що ємність акумулятора у нього не найбільша для пристрою такого рівня.

Google Pixel 6


Незважаючи на те, що до запуску серії Pixel 7 залишається менше місяця, торішні Pixel 6 і Pixel 6 Pro, як і раніше, виглядають відмінно. Це, мабуть, найкращі смартфони Google на сьогоднішній день і, природно, що вони є однією з найкращих альтернатив iPhone 14.

Pixel 6 і Pixel 6 Pro базуються на єдиному у своєму роді чіпсеті Tensor, який хоч і поступається в плані потужності новому процесору Apple, але, як і раніше, здатний забезпечити високий рівень продуктивності.

 

Також вони мають 50-мегапіксельну основну камеру з додатковим 12-мегапіксельним модулем із ультраширококутним об’єктивом, рейтинг захисту від пилу та вологи IP68, бездротову зарядку. Додайте сюди п’ять років оновлень безпеки та три роки оновлень ОС і ви отримаєте пристрій, про який раніше можна було лише мріяти.

Samsung Galaxy Z Flip4


Поки Apple тільки придивляється до ринку складних пристроїв і не поспішає з випуском першого iPhone зі складним дисплеєм, Samsung встигла стати беззаперечним лідером цього сегменту. І серпневий анонс Samsung Galaxy Z Flip4 та Galaxy Z Fold4 лише підтвердив це.

Samsung Galaxy Z Flip4, виконаний у вигляді розкладачки, має зацікавити тих, хто засмучений рішенням Apple прибрати з модельного ряду iPhone компактний флагман із приставкою Mini у назві. З переваг цієї моделі – компактні розміри в складеному стані, незважаючи на які смартфон здатний запропонувати 6,7-дюймовий екран, потужний процесор Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1, рейтинг захисту від пилу і вологи IPX8, удосконалене ПЗ Flex Mode і п’ять років оновлень.

Якщо ж вам подобається ідея доладного смартфона, але в розкладеному стані ви хочете отримати щось схоже на iPad mini, то варто розглянути покупку Samsung Galaxy Z Fold4, який легким рухом руки перетворюється на компактний планшет. Він може запропонувати достатню велику батарею та систему камер, дуже схожу на ту, що реалізована у Pro-версіях iPhone.

Sony Xperia 1 IV


Флагман Sony 2022 модельного року є ще однією гідною альтернативою iPhone 14, особливо якщо ви розглядали топові Pro-моделі. Sony Xperia I IV може запропонувати OLED-дисплей з частотою оновлення 120 Гц і роздільною здатністю 4K, окремий 3,5-міліметровий порт для навушників, акумулятор на 5000 мАч, бездротову зарядку та захищений від пилу та вологи корпус.

Але найцікавіше це камери. Смартфон Sony обладнаний унікальною 12-мегапіксельною камерою з телеоб’єктивом зі змінною фокусною відстанню, який доповнює 12-мегапіксельну основну та 12-мегапіксельну надширококутну камери. Потрійна камера має відмінний автофокус і підтримує зйомку відео з роздільною здатністю 4K зі швидкістю до 120 кадрів на секунду.

З недоліків у Sony Xperia I IV – всього два великі оновлення ОС і надзвичайно висока ціна, яка становить близько 1600 доларів.

OnePlus 10 Pro


Так, це не найкращий смартфон з приставкою Pro, який коли-небудь випускала OnePlus, проте OnePlus 10 Pro є чудовою альтернативою серії iPhone 14. Китайський смартфон здатний запропонувати своєму власнику характеристики преміального рівня, у тому числі чіпсет Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, батарею на 5000 мАч з 80-ватною провідною зарядкою та 50-ватною бездротовою, а також OLED-дисплей з роздільною здатністю QHD+ та частотою оновлення зображення 120 Гц.

Що стосується камер, то у OnePlus 10 Pro є потрійна основна камера Hasselblad, що складається з головного 48-мегапіксельного датчика в поєднанні з 50-мегапіксельним модулем з надширококутним об’єктивом і 8-мегапіксельним датчиком з телеоб’єктивом для 3.

Також смартфон пропонує три роки оновлень ОС та чотири роки виправлень безпеки.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.