В Дії тепер можна узаконювати стосунки

Державний портал «Дія» презентував українцям послугу, про яку давно так довго мріяли громадяни. Тепер для реєстрації шлюбу вам не потрібно брати  з собою паспорти до РАЦСу. Вам знадобиться лише онлайн-документи з державного порталу «Дія», за допомогою яких ви зможете пройти ідентифікацію всього за декілька хвилин. Радісною новиною поділився Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Повномасштабна війна не зупинила бажання українців створювати нові сім’ї. Загальна кількість шлюбів створених з початку війни складає понад 103 тисяч. Більшу кількість цієї цифри становлять переселенці, чиї міста перетворились на поле бою. На жаль, під час евакуації багато громадян втратили свої документи, відновлення яких займає багато часу. Тому, нова послуга у мобільному застосунку допоможе людям не чекати тижні та місяці.

На щастя, кількість розлучень значно зменшилась. Про це говорять дані Міністерства Юстиції. За перше півріччя 2022 року розлучились лише 7632 пари, що вдвічі менше ніж у 2021 році. Зареєструвати ж шлюб українці зможуть за декілька хвилин у державному порталі «Дія». Це допоможе уникнути сім кіл бюрократії.

Насправді, це чи не найперша програма у світі, яка допомагає українцям отримати необхідні довідки. Адже не у всіх під рукою завжди є паспорт, ідентифікаційний код, посвідчення водія тощо. Для того, аби скористатись функцією необхідно:

  1. Встановити державний портал «Дія» або оновити мобільний додаток.
  2. Відвідати РАЦС.
  3. Відкрити застосунок та відкрити паспорт.
  4. Клікнути на штрихкод.

Після цього працівники закладу проскакують ваш код і підтвердить запит. Це означає, що для оформлення шлюбу вам не доведеться пред’являти паспорт-книжку або ID-картку. Зрозуміло, що немає сенсу пояснювати як це практично та корисно.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.