Новий принцип відключення реклами на смартфонах Xiaomi та новинки MIUI

Реклама в смартфонах Xiaomi довгий час відключалася за одними і тими самими сценаріями. Після покупки телефону (або його скидання до заводських налаштувань) користувачеві потрібно було відкрити налаштування кожної системної програми та вимкнути пункт “Показувати рекомендації”.

Але після одного з останніх оновлень MIUI мені все частіше зустрічалися коментарі про те, що незважаючи на відключення, рекламні блоки в додатках “Теми”, “Очищення” тощо стали знову активні.

Я знайшов причину та спосіб відключення, але перед тим, як розповісти про нього, покажу, що нового додали розробники в тестові версії MIUI.

З невеликих змін зазначу перемалювання значків у центрі сповіщення (шторці). На мій погляд Xiaomi запозичує все більше дизайнерських рішень з “чистого” Android, що не може не тішити.

Крім цього програма “Провідник” отримала оновлення, в якому було додано віджет для швидкого доступу до файлів.

Таким чином, користувачеві не потрібно більше виводити ярлики окремих файлів на робочий стіл через “Activity Launcher”, адже цей функціонал передбачений у стандартному додатку, та й виглядає набагато симпатичніше.

Проте, в ході тестів з’ясувалося, що можливість встановлення віджету недоступна для смартфонів, у яких встановлена ​​стрічка віджетів (MIUI з індексом ID).

На моєму Redmi при спробі встановити віджет з’являється порожня сторінка, а на Poco новий віджет встановився без проблем.

А якщо відкрити програму “Activity Launcher” або “MiAppa” і набрати в пошуковому рядку “MirrorFileExplorer” і після натиснути на знайдений рядок, на смартфоні відкриється горизонтальне меню, в якому (поки що) доступний лише перегляд списку файлів.

Інтерфейс дуже нагадує версію “MIUI+” для відображення на комп’ютерах, з чого я роблю висновок про те, що Xiaomi (як і говорилося раніше) зробить нову систему доступною не лише на флагманських смартфонах.

Вимкнення реклами
Якщо говорити дуже коротко, всі програми MIUI тепер працюють під управлінням одного сервісу рекомендацій. Саме з цієї причини, якщо хоча б один системний додаток активовано пункт “Показувати рекомендації”, вони можуть з’являтися в інших програмах.

Щоб цього не відбувалося, потрібно виконати кілька простих дій:

Після кожного оновлення системи перевіряти чи не активувався пункт “Отримувати рекомендації” у всіх додатках і особливо в “Безпеки MIUI”. Для цього відкриваєте програму -> “Налаштування” і заходьте в пункт Очистка, а потім в головне меню.

Крім цього рекомендую не встановлювати оновлення програми “Очищення” з Play Store, а користуватися лише версією “Оновлення компонентів”.

Перевірити (якщо раніше відключали) чи не з’явилися після оновлення MIUI програми MSA, Analytics та Google Partner Setup, оскільки відомі випадки, коли ці рекламні сервіси автоматично вмикалися.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.