Як видаляти файли з телефону, щоб вберегтись від допитів окупантів

Від історій в мережі волосся стає дибки: окупанти проводять допити за смартфонами українців. На сьогоднішній день кількість громадян, що постраждали  через чати в месенджерах та фото в галереї тільки зростає. У Держспецзв’язку розповіли, як правильно захистити себе та видалити файли зі смартфона. Адже замало буде тільки видалити файли, бо окупанти зможуть легко відновити їх.

Звичайно, можна видаляти все вручну самостійно, якщо зображень забагато. Після цього необхідно очистити корзину. В більшості випадків відновлення після такого алгоритму майже неможливе. Гарним рішенням є «шредери». Це мобільні застосунки, які допомагають раз і назавжди позбутись від файлів. Вони є доступними в онлайн маркетах: Google Play Market та App Store. У Держспецзв’язку не рекомендують повністю «зачищати» смартфон. Адже занадто чистий смартфон викликає підозру. Ще одним гарним способом є скидання усіх налаштувань гаджета до заводських.

Якщо у вас Android, то скинути всі налаштування можна перейшовши до розділу «Загальне керування». Далі натискаємо на «скидання» та «скидання до заводських налаштувань». Звичайно, що налаштування можуть відрізнятись на смартфонах, але логіка залишається незмінною. Для власників айфонів потірбно перейти до «Налаштування» та «параметри». У цьому розділі оберіть перенести чи скинути та підтвердити дію, обравши «Стерти весь вміст і налаштування».

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.