Глобальне оновлення «Дія»: нові документи та можливості

Державний портал «Дія» пройшов глобальне оновлення. Тепер користувачі зможуть користуватись популярними послугами, про які раніше могли тільки і мріяти. Наприклад, у порталі стали доступні декілька нових документів: пенсійне посвідчення та посвідка на тимчасове чи постійне проживання у електронному вигляді. До того ж, користувачі зможуть замінити мову документів на англійську та багато інших корисних послуг.

Новиною про грандіозне оновлення поділився Михайло Федоров, Міністр цифрової трансформації. Міністр також розповів деталі стосовно нових документів. Наприклад, в порталі буде доступне пенсійне посвідчення (з’явиться в поратлі автоматично), видане за віком, та посвідчення спеціальне (його доведеться завантажити самостійно). В автоматичному режимі у порталі також з’явиться посвідка на постійне чи тимчасове проживання. Іноземцям теж стануть в нагоді оновлення, адже тепео отримати дозвіл на проживання в Україні вони зможуть онлайн.

Ще один оновлений сервіс буде актуальним під час війни. Тепер деякі документи ви зможете «перекласти» на англійську мову, а саме закордонний паспорт, водійські права та технічний паспорт на автомобіль. Останні два документи матимуть спеціальне міжнародне кодування. Це означає, що ними можна вільно користуватись в Євросоюзі, Канаді та США. Для того, аби скористатись послугою необхідного лише змінити мову в налаштуваннях самого додатку.

До порталу також повернулась популярна довоєнна послуга. Мова йде про шеринг авто. За допомогою неї власники авто зможуть надати іншому громадянину дозвіл на користування його авто. До того ж, до «Дії» скоро повернеться можливість сплати штрафів за порушення ПДР.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.